Sosyal Medyanın Gücü

Merhabalar arkadaşlar bugün sizlere kısa bir örnekleme ile sosyal medyanın gücünden bahsetmek istiyorum biraz; sosyal medya kavramı bir kaç yıldır dilimize yerleşen bir kavram oldu aslında bu kavram facebook,twitter ve instagramın dünya genelinde yayılmasıyla başladı. İnsanlar uzaktaki yakınlarıyla sosyal medya araçları sayesinde iletişim kurabiliyor beğendikleri kişileri takip edip onların hayatları hakkında bir çok bilgiye sahip olabiliyor çok kısa sürede ve çok hızlı bir şekilde kullanımı yaygınlaşan bu sosyal ağlar milyonlarca insanın üyeliği ve aktif kullanımı ile bireysel ve kurumsal olarak yeni alışkanlıklarıda beraberinde getirmiş bulunmakta.

Sosyal medyanın faydaları


Artık günümüz şartlarında bir kişinin facebook,instagram ve twitter hesabının olmaması yada büyük küçük hiç bir firmanın sosyal medyada bulunmuyor olması neredeyse absürt bir durum haline geldi, bir videoyla ve sosyal medya aracılığyla milyonlara sesini duyuran turkccell reklamındaki amca aslında ne kadar kısa ve öz bir video ama sosyal medyanın gücü sayesinde şuanda Türkiye’de tanınan ve kendinden bahsettirmeyi başaran biri oldu.

 Tabikide bu tesadüfen olmadı insanlar izledi ve kendi sayfalarında paylaşmaya başladıkça hızla yayılmaya ve ün kazanmaya başladı hem firma hemde kişi açısından büyük ve ses getiren bir reklam haline geldi.

Aslında sosyal medya ağlarını bir kartopu olarak tanımlamak mümkün küçücük bir kartopunu yuvarlamaya başlarsınız ve yol katettikçe çığ haline gelir ya işte sosyal medyada tam anlamıyla bunu ifade etmekte bizlere bireysel yada kurumsal bir hesabınız varsa ve tanınmak,ün kazanmak,sesinizi duyurmak istiyorsanız günümüzde artık bunun yolunun sosyal medya araçlarını kullanmaktan geçtiğinide unutmamanız gerektiğini hatırlatmak isterim.

 Sosyal medyayı doğru kullanmakta çok önemlidir bir firmanın yada kişisel hesapların kendini tanıtması öyle kolay olmuyo malesef hadi birer sosyal medya hesabı edindim ürünlerimi resimlerimi paylaşayım tanınayım derseniz işiniz birazcık zor derim size çünkü artık insanların güveni o kadar çok suistimal edildiki insanlar güvenmekte zorlanır hale geldi bu yüzdende internetten alışveriş yaparken yada kişisel bir hesabı takip edeceği zaman mutlaka takipçi sayısı ve beğeni sayısı gibi şeylere bakmaya özen gösterir hale geldiler. Büyük yada küçük bir işletmeye sahipseniz yada kişisel bir sayfanız var ve insanlar tarafından resimlerim beğenilsin tanınayım istiyorsanız bunun yolununda, sosyal ağlarda bulunan hesaplarınızın etkileşimini arttırmaktan geçtiğini bilmeniz gerekir.

 Hızla yayılan takipçi ve beğeni siteleri olduğunu görmekteyiz ama kaçı güvenilirdir bilemeyiz sitemiz güvenilir bir site olmakla birlikte sizlere bir çok hizmet sunabilmekte hesabınızı nasıl zirveye taşıyacağınız takipçi kitlenizi nasıl artıracağınız ve daha bir çoğu konusunda size yardımcı olabileceğimize inanıyoruz.

Bize ulaşıp sosyal medya hesaplarınız için analiz isteyebilirsiniz size ufakta olsa faydamız olsun isterim.

Bugünlük benden bu kadar azda olsa sizleri bilgilendirmek adına elimden geldiğince birşeyler yazdım aklınıza takılan soruları bu makale altında benimle paylaşabilirsiniz kısa sürede yanıt vermekten mutluluk duyarım şimdilik hoşçakalın...

Yorumlar