Sosyal Medya'da Ticaret

Sosyal Medya'da Ticaret Yapmak Nasıl Olur ?

Öncelikle sosyal medya üzerinde ticaret yapmak için yeterli derecede pazar araştırması yapmanız gerekiyor. Ne gibi bir araştırmadan bahsediyorum oturup bir kaç gün boyunca sizin sektörünüzle ilgili kimler neler yapmış en başarılı olanlar kim bunları aklınıza veya bir yere not etmelisiniz.

İlk günleriniz tamamen araştırma analiz rapor tutma ile geçmeli, daha sonrası için ise kendinize rakip olarak en iyi 3 adet hedef belirlemelisiniz. Yani en başarılı ilk 3 sıra , başarılı olabildim diyebilmeniz için ilk 3'ün içine girmenize kendinize şart koşmalısınız.

Hedeflerinizi belirledikten sonra yapmanız gereken onların neler yaptıklarını, nasıl paylaşımlar yaptıklarını, nerden reklam aldıklarını ve nerden takipçi satın alma işlemi yaptıklarını öğrenmeniz gerekiyor. Bunları öğrenemeseniz bile en azından içeriklerinin ne tarz olduğu hangi zaman aralıklarında paylaşım yaptıkları vs bu tarz bilgiler ile sizde hesabınızı yönetmeye başlayın. Bu arada ticaret yapmanız için en uygun ortam Instagram'dır. Ama ben size diğer sosyal medya hesaplarınıda açmanızı ve aktif olarak kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Yapılan paylaşımlar özenle seçilmelidir sektörünüz veya ilgi alanınız yada satmış olduğunuz ürünler ne olursa olsun özenle seçilmeli ve görsel olarak boyutları kaliteli olmalıdır. Paylaşım yapılan resim veya video her ne ise sosyal ağlar üzerinde kesinlikle o içerik ile alakalı anahtar kelimeler seçilmeli ve altlarına etiket olarak (tag) giriş yapılmalı örnek olarak ben bir adet gösteriyim.

Instagram hizmetleri - takipçi satın al, beğeni satın al, video görüntüleme satın al
Instagram Hizmetleri #takipcisatinal #begenisatinal #videogoruntulemesatinal




Bu şekilde etiketleri koyarak konunun ne ile alakalı olduğunu belirtmeniz dışardanda takipçileri çekecektir hesabınıza. Şimdilik paylaşım yapmaya devam ederek hesabınızı organik şekilde büyütmeye devam etmelisiniz. Takipçi satın al veya beğeni satın al işlemlerini ileriki makalelerimde sizlerle paylaşıcam şimdilik onları aklınızdan çıkartın yürümeye başlamadan koşmaya çalışmayın. Eksiğim gediğim varsa veya haksız olduğum yerler makale altında yorum atarak belirtirseniz düzenleme yaparım ortak bir noktada buluşabiliriz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım herkese şimdilik hoşçakalın .

Yorumlar